Bruidskinderen en bruidskinderkleding

Bruidskinderen

Advies en tips voor bruidskindermode en bruidskinderen

Bruidsmeisje voor de bruid
Een bruid die trouwt in het wit neemt volgens de traditie ook bruidsmeisjes. Dit is al lang niet meer van toepassing. 
De bruidsmeisjes worden zelf door de bruid gekozen, de taken van het bruidsmeisje zijn het dragen van de sleep, het strooien van rozenblaadjes, rijst, of confetti het vasthouden van het boeket.

Bruidsjonkertjes

Het jonge bruidsjonkertje houdt de deuren open voor het bruidspaar, helpt mee de sleep te dragen en strooit bloemen. De bruidsjonkers worden ook uitgekozen door het bruidspaar.
Jonge bruidskinderen geven een vrolijke sfeer aan het bruiloftsfeest. Hou er wel rekening mee dat jonge kinderen zich snel kunnen vervelen. Het is daarom raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen.. Of een zaal met speelhoekje met kleurtjes en lego of zelfs een speeltuin.

 

Bruidskindermode

Kleding en accessoires
Er is een ruime collectie aan bruidskleding voor kinderen. De meeste bruidszaken hebben ook kinderbruidskleding. Voor iedere soort bruiloft is er wel iets passendst te vinden. Neem bij het uitzoeken van de kleertjes voor de bruidskinderen een stukje stof of een foto van de bruidsjapon mee, zodat de kleuren en stoffen mooi bij elkaar passen. Zorg dat de kleertjes van de bruidsjonkertjes passen bij het kostuum van de bruidegom. Het is voor de kinderen vooral belangrijk dat de kleding lekker zit en dat ze zich er vrij in kunnen bewegen.

Wat moeten ze dragen?

Vaak zijn bruidskinderen gekleed in een mini-versie van de jurk van de bruid of een copy van het trouwkostuum..
Maar je kunt ook kiezen voor een lief wit jurkje en voor de bruidsjonker een mooi wit linnen pakje.
Zorg ervoor dat het comfortabel is en niet te lang, zodat ze niet zullen struikelen door het gangpad.

Tips voor Bruidskinderen?

Wat is de taak van de bruidskinderen?
Een bruidsmeisje of bruidsjonkertje is meestal in de leeftijd tussen 4 en 8, die een speciale band heeft met de bruid en bruidegom. Misschien is ze een nicht of neef, of een vriend van de familie.
En strooien de bloemen in het gangpad. Ook houden ze de sleep vast, en eventueel het bruidsboeket.

Hoe kies je bruidskinderen?

Voor sommigen van jullie, zal de keuze duidelijk. Anderen kunnen zich zorgen maken over de mogelijke kandidaten.
Er is geen reden waarom je niet twee of zelfs drie bruidskinderen hebt.
Vermijd het kiezen van iemand die te jong is ze worden verward en misschien bang.

Voorbereiden van de bruidskinderen.

Plaats de ouders op het gangpad, in de buurt zodat ze hen kan zien wanneer ze door het gangpad lopen voor en tijdens de ceremonie zelf. Zorg dat ze voor de ceremonie naar het toilet zijn geweest.
Wees niet te zenuwachtig dat ze een fout maken.
B.v. als ze al de bloemetjes ineens in het gangpad dumpen, snel beginnen te lopen of zelfs beginnen te huilen,
de gasten zullen dit alleen maar leuk vinden.

Tips voor bruidskinderen

Geef de bruidskinderen hun eigen taak, zo vinden ze het helemaal geweldig te mogen helpen met versieren. Kleine bruidsmeisjes voelen zich vaak een mini-bruidje, versterk dat gevoel door ze matching dingen te laten dragen. Zorg voor voldoende afleiding, een springkussen of speeltuin, of een speciale kamer met knutselmateriaal, filmpjes en lekkere hapjes. helemaal top is een nanny die de kinderen de hele dag bezig houdt.

Bedanken van de bruidskinderen?

Tijdens de toespraken kun je de bruidskinderen bedanken voor hun hulp. Ze zullen dit erg leuk vinden en voelen zich hierdoor erg belangrijk. Natuurlijk hoort hierbij ook een leuk cadeau, zoals een knuffelbeest of een andere blijvende herinnering aan die mooie dag dat ze bruidskind mochten zijn.

Handgemaakte bloesem haarbanden voor de bruidsmeisjes

Voor dit project, moet je bloemen en bladeren aan draad stengels kopen, en een eenvoudige metalen haarband, dun lint, en sterke stof lijm. Hoofdband Hoe te maken
1. Zet een uiteinde van het lint aan een uiteinde van hoofdband met stoflijm, daarna stevig omwikkelen over de hele stalen haarband, vastzetten met lijm aan de andere zijde.

2. Leg bloem en blad draden tegen een kant van de haarband, bind af met lint, en lijm vast op zijn plaats.Zo heb je in enkele minuten een mooie haarversiering voor de bruidsmeisjes.

Haarband bruidsmeisjesZelf een haarband maken

Ideen voor de bruidskinderen

Een schattige schort gemaakt van tafellinnen, het heeft een zak om bloemblaadjes te bewaren zo kan ze makkelijk strooien door het gangpad.

Bruidskindermode per provincie

Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid Holland

Deel

 

Bruidskinderen

Categorie bruidskinderen

  • Bruidskinderen in Vintage stijl
  • Bruidsmeisjes
  • Kinderbruidsmode
  • Kinderoppas op de bruiloft
  • Meer onderwerpen