Tips voor de bruidegom

bruidegom

 

Bruidegom man-to-be

Een man die trouwt vraagt zijn verloofde ten huwelijk.
Haar hand vragen? Je bent natuurlijk benieuwd naar haar reactie, afwachten dus, en hoe zullen de ouders reageren op zo'n belangrijk besluit. Op zijn trouwdag voor en tijdens De-dag, is de benaming ontstaan als de (groom man-to-be), en ze noemde hem de Bruidegom. Natuurlijk moet hij voldoen aan alle officiële en wettelijk verplichtingen. Zo kunnen ook twee mannen wettelijk trouwen. Belangrijk is zijn trouwkostuum, de tijd van het grijze jacquet en hoed zijn weer lang achter ons. De trendy man kiest steeds bewuster zijn kleding uit, alle kleuren en stijlen hebben hun plekje veroverd naast het traditionele donkere pak. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden. Het is van belang dat hij een perfect passend kostuum draagt op zijn mooiste dag maar rekening houdend met de kleuren trouwjurk van zijn toekomstige bruid alvorens zijn aanschaf.

 

De keuze van het trouwpak

Er is voor iedere gelegenheid het juiste kostuum te verkrijgen, in alle kleuren, maat en prijzen van klassieke en elegante tot italiaanse en dreamgirl pakken. Iedereen wil wat anders, wat is jouw persoonlijke voorkeur en wat past bij jullie stijl. Wil je een outfit die perfect past, dan kun je het best een afspraak maken met een erkende bruidsmodezaak of bij een kostuumspecialist bij jouw in de buurt. Heb je het kostuum daar gekocht, dan kun je tenminste een aantal dagen voor je huwelijk je pak opnieuw aanpassen, zodat je een indruk krijgt of deze nog perfect past en niet voor verrassingen komt te staan op je bruiloft.

Tips voor de bruidegom

Vaak is het moeilijk voor de bruidegom zijn trouwpak te kopen, hij mag immers de jurk van de bruid niet zien.
Daarom een goed advies, koop je trouwkostuum in de bruidsmodezaak waar je aanstaande haar bruidsjurk heeft gekocht. Soms is het onmogelijk, omdat ze daar geen kostuums verkopen. Maar toch zijn er heel wat bruidsmodezaken die ook bruidegom mode verkopen.

Andere tip:
Neem anders de moeder van de bruid mee, zij zal je ook goed kunnen informeren, daar ze weet wat de bruid draagt?Accessoires

Een ander onderdeel zijn de bijpassende accessoires voor zijn outfit zoals, schoenen, stropdas, manchetknopen en dergelijke, deze maken het trouwpak helemaal compleet. Deze benodigdheden zijn allen te verkrijgen bij de bruidsherenmodezaak.

De nieuw trends voor de bruidegom?

Strak in het pak, mooie snit.
Afgeronde kragen.
Glanzende stoffen.
Kleuren antraciet, grijs, zwart.

 

Hoe combineer je je stropdas en overhemd bij je trouwkostuum?

 

Het overhemd

Uiteraard is een wit overhemd altijd een goede keuze. Wit is makkelijk combineerbaar en zorgt voor een frisse, verzorgde uitstraling. Maar je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om eens een andere overhemdskleur te kiezen, jij staat tenslotte in de schijnwerpers op jóuw dag.

Kies een mooi hemd in een mannelijke kleur – grijs, paars, blauw of roomwit. Is je trouwpak gemaakt in een effen stof, ga dan voor een hemd in een subtiel dessin of met een opvallend accent zoals een contrasterende boord of contrasterend stiksel of bijvoorbeeld opvallende knopen. Combineer het geheel tenslotte met een mooi paar manchetknopen voor de ultieme gentleman look.

 

 

Bruidegom-accessoires-overhemdManchetknopen Bruidegom

De stropdas

De stropdas is een veilige keuze om te dragen op je trouwdag, maar je kunt hem ook vervangen door een vlinderdas. Met een das of strik kun je in een handomdraai een persoonlijk accent aan je outfit geven. Stem de kleur van je stropdas bijvoorbeeld af op de kleur van je thema of op de kleur van het trouwboeket voor een harmonieus plaatje. Kleuren als turquoise, fuchsia en zalmroze zijn een goede keuze. Kies voor een mooie zijden stropdas (of vlinderdas) met eventueel een subtiel ton sur ton werkje om het geheel stemmig en in balans te houden.

Een andere mogelijkheid is om je hele look in ton sur ton te laten verlopen. Ga bijvoorbeeld voor de bruin, beige en roomwit tinten. Houd je pantalon en jasje in elegant bruin, kies voor een vestje in beige, een overhemd in roomwit en combineer met een eveneens roomwitte stropdas.

Bovenstaande combinatie kun je ook in grijstinten uitvoeren. Kies bijvoorbeeld een lichtgrijs pak, wit overhemd (combineer nooit roomwit met grijs) en antraciet vest. Daarbij past een grijze stropdas met subtiel dessin in glanzende satijnzijde prachtig.

Let ook goed op de breedte van je das. Een smalle stropdas heeft een meer eigentijdse uitstraling dan een stropdas van bijvoorbeeld 7,5 cm breed.

Tips Stropdas bruidegomStropdas-bruidegom

Enkele tips om je stropdas en hemd te combineren:

 • Vermijd dessins van dezelfde soort die even groot zijn. Een gestreepte stropdas met een gestreept hemd kun wel, mits de strepen niet even groot zijn. Gelijke dessins van identieke grootte geven geen diepte aan je outfit en laten het geheel eerder ‘bleu’ overkomen.

 • Twee verschillende dessins met elkaar combineren? Let er dan op dat de kleurkeuze rustig en subtiel – liefst ton sur ton is. Kies je bijvoorbeeld voor een paars hemd met een fijn ruitdessin, combineer hem dan liefst niet met een stropdas met bonte strepen.

 • Kies je voor een grof gestreept hemd? Laat dan een gestreepte das achterwege. Een gestreept exemplaar kun enkel gedragen worden op een fijn gestreept hemd. Of uiteraard een hemd met een ander patroon.

Houd je van een ontspannen en relaxte sfeer en wil je een minder formele uitstraling hebben, dan kun je er zelfs voor kiezen om de stropdas of strik weg te laten. Een mooi, bijzonder overhemd onder je tweedelige pak kun ook al voor een geweldige look zorgen.

Het pochet

Een pochet is de ultieme manier om een outfit een feestelijke touch te geven. Een absolute aanrader dus voor je trouwkostuum. Steek hem fluffy in je borstzak voor een toevallig, los accent of vouw hem juist in een two of three corner up fold. Stem de kleur van je pochet juist niet af op de kleur van je stropdas, maar op de kleur van je overhemd of vestje. Draag je een roomwit overhemd, paarse stropdas, grijs vestje en antraciet pak, kies dan voor een roomwit of grijs pochet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pochet

Overige accessoires

Kies een riem in de kleur van je schoenen of ga voor een meer klassieke look (die tegenwoordig juist heel hip is) en ga voor bretels! Een luxe paar zwarte bretels met lederen patten zorgen voor een dandy en eigentijds plaatje.

Wat betreft de schoenen, officieel kies je voor zwart. In conservatieve kringen is bruin ook toegestaan. Maar als je een persoonlijke draai aan je outfit wilt geven, ben je uiteraard helemaal vrij om juist op jouw trouwdag voor een bijzondere keuze als framboos of blauw te gaan.

Tenslotte, kies voor een pak dat aansluit bij jouw persoonlijkheid en karakter en waarin jij je helemaal prettig voelt. Dat zul je uitstralen en dan kun jouw once in a lifetime dag niet meer stuk!

 

Wat zijn de bruidegom zijn taken?

De bruidegom heeft meestal niet veel taken bij de organisatie van
zijn bruiloft op en paar details na, hij kun zijn toekomstige bruid ondersteunen met haar planing. Hij moet zorgen dat hij er keurig verzorgt uitziet!!
De bruidegom mag een pedicure hebben, en een gezichtsverzorging. En natuurlijk keurig naar de kapper!!!!

Deel

 

Categorie Bruidegom

 • Accessoires trouwkostuum
 • Bruidegom taken
 • Een trouwkostuum huren
 • Een trouwpak naar eigen idee
 • Leuke gekke sokken
 • Taken van de bruidegom
 • Verzorging bruidegom
 • Vintage trouwpak
 • Merken trouwkostuums

  Blog artikelen

  Accessoires bij het trouwpak

   

  trouwpak accessoires blauw Trouwpak accessoires roze Trouwpak accessoires geeltrouwpak accessoires oranje trouwpak accessoires paars trouwpak accessoires groen trouwpak accessoires rood troupak accessoires zwart trouwpak accessoires wit trouwpak accessoires bruintrouwpak accessoires grijs

   

   

   

  Meer onderwerpen